Lockton

Inside story

Nøglepartner stopper hos forsikringsaktør efter kort ophold

Hans Otto Koch har valgt at stoppe som partner i Lockton, et af verdens største forsikringsmæglerfirmaer, som vokser hurtigt i Danmark. Ifølge kilder tæt på ligger der ikke nogen uenighed til grund for beslutningen, selv om Hans Otto Koch har været partner i selskabet i mindre end et år.

Partnergruppen i Lockton Denmark er gået fra fire til tre medlemmer, da Hans Otto Koch har valgt at stoppe som partner i selskabet. Dermed mister den ekspansive forsikringsaktør en nøglepartner i det danske marked efter blot ni måneders parløb.
Lockton Denmark overtog mæglerselskabet Penfor, der er medstiftet af Hans Otto Koch, i sommeren 2021 for at kunne konkurrere med blandt andre mæglerselskabet Willis Towers Watson (WTW).
Det var i denne sammenhæng for ni måneder siden, at Hans Otto Koch blev hentet ind som partner i Lockton. Fra selskabet selv lyder det, at der er ikke ligger nogen dramatik bag beslutningen, selv om Hans Otto Koch ikke når at fejre etårsjubilæum som partner i selskabet.
Ifølge Torben Søgaard Jensen, der har været tæt kollega med Hans Otto Koch gennem 20 år i Lockton, Penfor og Willis Tower Watson, er der tale om en udramatisk exit for både Lockton og Hans Otto Kochs vedkommende. Han erkender dog, at udmeldingen kom som en overraskelse.
“Vi og Lockton er meget alignet, så der ligger ikke nogen konflikt til grund for beslutningen. Alt er foregået i god ro og orden. Folk blev lidt overrasket, men beslutningen er blevet mødt med den bedste forståelse,” siger Torben Søgaard Jensen.
Ligeledes lyder det fra Marianne Gorridsen, partner i Lockton Danmark, at der ikke ligger nogen historie bag Hans Otto Kochs beslutning om at stoppe som partner.
Locktons indtog på det danske marked
Mæglerhuset Lockton er blandt andet specialiseret i ledelsesansvarsforsikringer og konkurrerer med selskaber som Aon, Mercer, Marsh og Willis Tower Watson.
Den danske afdeling, Lockton Denmark, blev stiftet i starten af 2020 som en investering af Lockton International Group i et forsøg på at udvide kundebasen i den europæiske region, hvor Lockton allerede var til stede på markedet for employee benefits. Foruden Marianne Gorridsen er Jesper Nygaard og Claus Trentel partnere i Lockton Denmark.
Lockton gør sig inden for forsikringer for virksomhedstransaktioner, også kendt som M&A-forsikringer. Med en sådan forsikring kan forsikringsmægler flytte risikoen ved en virksomhedshandel fra køber og sælger og over til et forsikringsselskab. Det kan sammenlignes med en ejerskifteforsikring, der kan tegnes ved en bolighandel.
En sådan forsikring skal dække de økonomiske tab, som en virksomhed kan pådrage sig, hvis den har fået givet forkerte garantier i en handelsaftale. Et dansk eksempel på brugen af den slags forsikring er kapitalfonden Procuritas’ salg af Gram Equipment til FSN Capital i 2019. Her blev der udløst en forsikringssum svarende til 373 mio. kr. til køberen FSN Capital, da aftalen for handlen rummede stærkt misvisende oplysninger.
I forbindelse med overtagelsen af Penfor i 2021 blev Hans Otto Koch indsat som partner i Lockton, hvor han skulle være med til at drive afdelingen for employee benefits. Forud for oprettelsen af Penfor har Hans Otto Koch siddet i direktionen hos Willis i en årrække. Dertil har han været konsulent og direktør i Maj Bank.
Det har ikke været muligt at få en kommentar fra Hans Otto Koch.
 
Læs mere
Fremadstormende rådgiverhus i svær balancegang med nyt opkøb
Ukraine-krig ændrer forsikringsbilledet totalt. Pris på cyberforsikringer skyder i vejret
Stressepidemi rammer pensionsbranchen. Se vindere og tabere på vækst
Alm. Brand skuffer investorer. Fejler nu på eget vækstmål
Endelig morgenluft efter svær tid for ledelsesansvarsforsikring
Her er vinderne og taberne i forsikringsbranchen i 2021
Udenlandske forsikringsselskabers indtog på arbejdsskade vækker bekymring
Tysk familie spinder guld på fremadstormende, omstridt forsikringsprodukt
Forsikringskæmpers slingrekurs på lønsikring undrer
Her er forsikringsbranchens guldæg og smertensbørn
Lukrative bilforsikringer: Selskaber beholder næsten halvdelen af præmierne
Hårdt forsikringsmarked fortsætter med stigende priser. Ofte må mæglere afvise udbud