Casper-von-Koskull-2016

Leder

Velkommen til InsideBusiness #11

Trecifrede millionregninger og gigantiske administrative udfordringer har sat dele af forsikringsbranchen under pres efter forsikringskonkurser i 2018. Men nu er der håb forude, for nu skal der ryddes op i et mildest talt forældet regelsæt. Læs også om hvidvaskdobbeltrolle i Nordea, om en gamechanger for revisions- og rådgiverbranchen samt om fokus på statens udgifter til konsulenter.

Det skal være slut med at oversende kæmperegninger fra konkursramte forsikringsselskaber med arbejdsskade til hele branchen. For Beskæftigelsesministeriet går nu i gang med at ændre loven. En dansk forsikringsspiller er særlig hårdt ramt af situationen.

Og så handler det om Nordea, der i værste fald har været udsat for hvidvask og tvivlsomme transaktioner fra 2004 og 10 år frem.  I en del af den periode var det Nordeas nuværende risikochef, Julie Galbo, der som chef i Finanstilsynet havde til opgave at kontrollere bankens værn mod hvidvask.

Dengang fandt Galbo og tilsynet til trods for flere besøg i banken ikke nævneværdige mangler, men nu viser det sig, at Nordea risikerer en klækkelig bøde for netop forhold i den periode, hvor bankens nuværende chef skulle kontrollere den. Nordea-topchef Casper Von Koskull tager Julie Galbo i forsvar.

Vi har også fokus på en spændende udvikling i konsulentbranchen, idet it-giganten SAP gør klar til en strategiændring, der kan påvirke slagmarken mellem revisorer og konsulenthuse samt sende tusinder af konsulenter på genskolingskurser. Og vi bliver lidt på rådgivningsområdet, da branchen har fået en ubekvem og tilsyneladende ganske ufortjent hovedrolle i dansk politik. Der er nemlig fokus på statens brug af konsulenttimer, hvilket i sidste ende kan ramme branchen hårdt.

På kommentarsiderne skriver investeringsdirektør i Danica Pension Jesper Langmack om gigantens fokus på bæredygtige investeringer, der helst skal gå hånd i hånd med høje langsigtede afkast.

Vi har i denne uge også kigget nærmere på en af de vigtige lovgivninger, som regeringen haster med at presse igennem inden valget om de omdiskuterede 1-kronesselskaber. Men loven har en slagside, der kan betyde, at sunde iværksætterfirmaer kan komme under pres og i værste fald må lukke.

Det handler også om de problemer, der har ramt kapitalfonden Axcel i form af en nedtur i et svensk selskab, man har investeret i. På positivsiden står fonden L. Catterton til en gevinst på det usædvanlige danske gamerselskab Steelseries.

Læs også om et af pensionsbranchens største problemer, nemlig sikring af en stabil udbetalingsprofil til kunder i markedsrenteregimet. Nu lægger Finanstilsynet pres på selskaberne for at finde en løsning.

På kultursiderne anmelder vi bogen ’The mind of the leader’, der handler om at opnå resultater ved at kende sig selv bedre.