tandlæger © Georgerudy Dreamstime

Leder

Velkommen til InsideBusiness #27

Dyre tandlægeregninger kan inden for få år være en saga blot, for millioner af danskere vil få tandforsikringer de kommende år. Vi ser også nærmere på Genmabs transformation til medicinalselskab, hvilke selskaber der kan forlade børsen samt afkastet i pensionsselskaberne.

Alt tyder på, at tandforsikringer bliver et lukrativt område for forsikringsbranchen, og at de kan blive et vigtigt element i pensionsselskabernes udbudsrunder. I dag har ca. 100.000 danskere en ordning, men udbredelsen ventes at blive eksplosiv. Vi går helt tæt på aktørerne og det boomende nye marked.

Dernæst handler det om fondsbørsen, som flere danske selskaber de senere år har forladt. Men hvem bliver den næste gigant, der bliver opkøbt af en kapitalfond eller en pengestærk industriel køber? Det ser vi nærmere på i denne uge.

Simon Lund Christiansen har gravet sig dybt ned i udviklingen i Genmab, hvor den hollandske direktør, Jan van de Winkel, er gået i gang med at bygge en intern kommerciel organisation, som vil gøre det muligt for selskabet at beholde en langt større del af salgsindtægterne selv.

Vi har også fokus på pensionsselskabernes afkastperformance i første halvår. En svær tid, hvor frygten for en aktieboble har fået aktører som PFA og Danica til at holde igen med risikotagningen, og det bliver de nu straffet for.

I denne uge har vi også haft fokus på et af de mest spændende skift fra den politiske scene til erhvervslivet: erhvervsminister Brian Mikkelsens skift til direktørposten i Dansk Erhverv. Morten Johnsen går i Redaktørens Analyse helt tæt på en pludselig fyring.

Det handler også om Trygs køb af Alka. En kæmpe fusion på forsikringsområdet, der fortsat undersøges af Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen. Intet er sikkert – og en konkurrent advarer om ringere konkurrence som følge af det 6 milliarder kroner dyre opkøb.

Vi kulegraver også udviklingen i FLSmidth – og om en optur i mineindustrien vil trække aktien med op.

På kultursiderne anmelder vi bogen ’Pseudoarbejde’, der rammer tidsånden på arbejdsmarkedet spot on.

 

God læselyst!

InsideBusiness-teamet

 

Billedtekst: Fagforeninger som Farmakonomforeningen og Finansforbundet er yderst tilfredse med at tilbyde tandforsikring til deres medlemmer, som kan vinke farvel til hundedyre tandlægeregninger i bytte for at blive beskattet af 600-700 kroner om året for en tandlægeforsikring. © Georgerudy Dreamstime.com