thorborgbog

Kultur

Martin Thorborgs nye ledelsesbog scorer fem stjerner

Martin Thorborg har bygget virksomheder op og undervejs udviklet sig og set, hvad der virker i forhold til ledelse. I bogen fortæller Martin Thorborg om sine erfaringer, og hvordan han er blevet god til ledelse.

Hvis man følger lidt med i iværksætteri eller blot orienterer sig i finansverdenen, er Martin Thorborg ikke en anonym iværksætter. Forfatteren har blandet sig i mange debatter igennem sin karriere, der bygger på et succesrigt iværksætterliv.

Det er disse erfaringer, der danner grundlag for bogen, hvor forfatteren giver sit syn på ledelse, og hvordan man skaber motivation for medarbejdere. Og han ved, hvad han taler om, for Visma Dinero, hvor han er direktør, har en af de højeste motivationsscorer.

Ikkeakademisk ledelsesbog

Som titlen lyder, er dette ikke en akademisk ledelsesbog med forskellige ledelsesmodeller, ydre og indre motivationsfaktorer mv. Bogen er en rejse gennem forfatterens arbejdsliv startende tilbage på tanken, til opstart af Jubii og til Visma-Dinero.

Boganmeldelse

Min vej som leder

Af: Martin Thorborg

Forlag: Gyldendal

Sprog: Dansk

Sideantal: 256

Pris: 245 kr.

ISBN13: 9788702386653

Stjerner: 5 af 6

Anmeldt af Daniel Omann Gru,

Bogen berører en lang række emner og forfatteren giver sit syn på nogle af de ledelsesmæssige tendenser, der foregår i samfundet. Han beskriver, hvordan medarbejderhåndbogen skal smides ud, at man altid skal sørge for god kaffe/te på kontoret, og hvordan en firedages arbejdsuge ikke fungerer. Mange af pointerne er gode og med refleksion til sit eget arbejdsliv kan man genkende mange af tingene.

Dog bliver nogle af disse statements nogle gange lidt for sort-hvide. Blandt andet diskuteres firedages arbejdsuge ud fra præmissen, at man skal arbejde mere de andre dage, hvor diskussionen måske mere bør være, hvorfor 37 timer er en optimal arbejdstid?

Ærlig erfaringsbog

Martin Thorborg er kendt for sin direkte måde at sige tingene på, og det gør sig også gældende i bogen. Ledelse er et område, som der er skrevet utallige bøger om, der indeholder alle de akademiske ledelsestermer og -floskler. Her er bogen anderledes, da man får budskaberne lige fra hoften og ikke pakket ind i fine managementtermer, hvilket er enormt befriende – hvis man kan lide den stil.

Samtidig får man ærlige budskaber og refleksioner, når tingene er gået skævt, eller hvor der har været udfordringer. I rejsen mod at blive en bedre leder har forfatteren gjort sig en række erfaringer, og man er med i både op- og nedturene. Det er ikke en solstrålebog, hvor forfatteren fortæller, hvor god han er, men man kommer helt ind i de tanker og refleksioner, der er gjort undervejs.

I et af bogens første kapitler beskrives det, at ledelse ikke er for alle, men at man skal gøre op med sig selv, om man vil være leder. Igennem bogens mange dilemmaer får man input til, om man har lyst til at være leder i alle de udfordringer og tanker, man har, når man er på arbejde, men også tager med sig hjem fra arbejde. For en person, der gerne vil prøve ledelse, er bogen virkelig god og inspirerende.

Hvis man kan lide forfatterens direkte stil, kan det anbefales at høre den som lydbog – her har forfatteren selv indtalt bogen, og det giver en ekstra personlig fortælling.

Jeg giver bogen fem stjerner og en klar anbefaling om at læse den, hvis du vil være leder, er leder eller blot ønsker at blive klogere på nogle af alle de dilemmaer, som en erfaren iværksætter har stået i, og som han har set virke og ikke virke.

Anmeldt af Daniel Omann Gru.

 

Læs mere

Ny bog om nomadeledelse skuffer

Kom helt tæt på velfærdsstatens problemer

Vejledning til virksomhedsledelse i en global verden får seks stjerner

Hvad er faldgruberne ved hjemmearbejde?

Den uundgåelige bog om klargøring til seniorlivet

Grethes plan virkede ikke og giver en ledelsesmæssig mavepuster

Hvad er sandheden om Morten Albæk?

Få afmystificeret AI med suveræn lærebog

Sådan skærper du dit fokus

Sådan lærer du selv at leve bæredygtigt

Stærk bog om innovation i den offentlige sektor

Selvhjælpsbog om ligestilling tog næsten pippet fra anmelderen

Hvordan skaber man en karriere efter de 50