Bjarke, Captego.  
De afleverede billeder er frikøbt til pressebrug, sociale medier, intern brug, hjemmeside. Prisen inkludere ikke kommerciel brug, herunder brug i annoncer, promovering eller anden form for marketing digitalt, såvel som print. I det tilfælde, at I øsnker at bruge billeder udover det inkluderede, skal vi lige tales ved.

Forsikring

Dansk techspiller oplever stor fremgang på forsikringsmarkedet

Virksomheden Captego er efter flere år på markedet ved at finde solidt fodfæste i forsikringsbranchen. Flere selskaber er hoppet med på Captegos digitale løsninger, der bl.a. har til formål at spare forsikringsbranchen tid gennem indtegningssyn og risikovurderinger. ”Captego kan revolutionere forsikringsbranchen,” lyder det fra et forsikringsselskab.

Navnet er Captego. Selskabet, der gik i luften på det danske marked i 2018, har gjort det til sin spidskompetence at indsamle og lagre billeddata vedrørende hus- og bygningsforsikringer. Vi taler om højteknologi, der dybest set skal hjælpe forsikringsselskaberne med at klarlægge og dokumentere skaderne.

Konceptet er at bruge mobiltelefonens kamerateknologi til at løse problemet og gøre det nemmere for taksatorer at agere ude hos kunden.

Nu viser det sig, at Captego har fået et solidt fodfæste på det danske forsikringsmarked. Gennem især det seneste år har selskabet mødt stor begejstring fra sine forsikringskunder.

Klart fokus på forsikringsbranchen

De unikke data, som Captego giver selskaberne indsigt i, er en stor gamechanger og betyder, at forsikringsselskaberne fremover vil kunne risikovurdere langt mere præcist, hvilket får den konsekvens, at kunderne – både store virksomheder og den almindelige borger – kommer til at betale den forsikringspræmie, som deres risiko reelt afspejler.

”Captego bruges på tværs af sektorer, hvor fællesnævneren ofte er, at det har været vanskeligt at komme i gang med digitaliseringen. Men det er ikke nogen hemmelighed, at forsikringsbranchen er central for os. Vi har allerede en del forsikringskunder i Danmark og i Storbritannien, og vi har et klart fokus på at udvide porteføljen af forsikringsselskaber betragteligt og blive en global aktør i branchen,” siger Bjarke Bentzen, stifter og bestyrelsesformand og chef for business development hos Captego.

Han fortæller, at selskabet på tværs af brancher har oplevet stor fremgang det seneste år. Selskabet oplever, at især forsikringsbranchen er ekstremt begejstret for den meget store og håndgribelige værdi, som Captego giver dem. Captego er oprindelig lavet til byggeriet, men Bjarke Bentzen understreger, at der ikke er noget tvivl om, at selskabets fokus i højere og højere grad er blevet intensiveret på forsikringsbranchen.

”Vi udmærker os blandt andet på tværs af brancher ved nemt og hurtigt at implementere for den enkelte virksomhed, så vi har en stålfast tro på, at vi inden for en overskuelig fremtid kan opnå stor vækst. Blandt andet har vi planer om at entrere det amerikanske marked i 2024, og her vil forsikringsbranchen være et oplagt afsæt for Captego,” siger Bjarke Bentzen.

Reducerer selskabernes papirarbejde

Captego giver forsikringsselskaberne adgang til de data, som de i dag ikke har indsigt i. Det betyder, at de får et helt andet og langt mere oplyst grundlag at lave risikovurderinger ud fra. Kunderne kommer altså pludselig til at betale den forsikringspræmie, som deres risiko reelt afspejler.

Det er med andre ord en nem måde at digitalisere sig på som selskab, da løsningen, ifølge Captego, er meget brugervenlig frem for store og komplekse it-systemer. Endelig hjælper Captego også selskaberne med at effektivisere deres arbejdsgange ved at reducere deres administrationsarbejde markant. Hvor det tidligere tog en dag at lave en rapport, efter at man havde været ude for at besigtige eksempelvis en virksomhed, så kan det nu gøres på 1-2 timer, lyder det fra Captego.

Risikostyring på et nyt niveau

Blandt techspillerens kunder hører First Forsikring, ProSam og Marsh i Danmark. I Storbritannien har man aftaler med Global Risk Solution og Pen Underwriting. Nogle selskaber taler om, at Captego kan forandre forsikringsbranchen, som vi kender den.

”Captego kan revolutionere forsikringsbranchen, som vi kender den. Captego giver en unik indsigt i data, som gør det muligt for et forsikringsselskab at foretage risikostyring på et helt nyt niveau. Vi får ganske enkelt et langt bedre indblik i, hvor, hvordan og hvorfor skaderne opstår,” siger Nicholas Bonnor, partner hos First Forsikring, og fortsætter:

”Det betyder, at vi i fremtiden vil kunne lave en langt bedre risikovurdering, hvilket vil resultere i, at vi i endnu højre grad kan tilbyde vores kunder den helt rigtige pris for deres forsikringer. Kunderne kommer dermed til at betale den pris, som deres risiko rent faktisk afspejler.”

Trænger til at blive digitaliseret

Også hos Prosam Forsikring har man fået digitaliseret sin forretning med hjælp fra Captego. Ceo Robin Gam fortæller:

”Digitaliseringen har sparet os for ufattelig meget arbejde. Før kunne vi bruge massevis af timer på at dokumentere og udarbejde rapporter, men nu foregår det hele automatisk via Captego. Det har effektiviseret vores arbejdsgange helt vildt. Vi har i hvert fald opnået en tidsbesparelse på administrationsarbejde på 50 procent. Det har været en stor gevinst for os,” siger Robin Gam og uddyber:

”Mange steder i forsikringsbranchen foregår tingene stadig som i ’gamle dage’, så det er en branche, der trænger til at blive digitaliseret. Her har Captego været en meget nem måde for os at gøre det på, fordi det er så brugervenligt og nemt at implementere i det daglige arbejde.”

Læs mere

Dansk virksomhed vil skabe global succes på at spare forsikringsbranchens tid

Falck styrker med markant opkøb sin position inden for telemedicin

Forsikringsselskaber tvunget til at tænke i nye løsninger på elbiler

Brand i elbiler: F&P vil have sikret landets p-huse

Forsikringsselskab i familie med luftfartsgigant tester det danske marked