Danske Advokater. Paul Mollerup

Pension

Pensionsudfordrer gafler storkundeaftaler fra pensionsgiganter på kritisk tidspunkt

Der er opbrud i pensionsbranchen, idet Euro Accident nu overtager to storkundeaftaler fra Danica og Velliv. Det sker på et tidspunkt, hvor debatten om de tabsgivende forsikringer raser og de store spillere kæmper for modellen, hvor forsikringer og investeringer hænger uløseligt sammen for pensionsdelen. Den ene aftale er den størsten nogensinde for Euro Accident i Danmark

Landets største pensionshuse bliver i stigende grad presset på egen hjemmebane med en stadig voksende markedstilstedeværelse fra Euro Accident, der reelt er eneste aktør med stand alone-tab af erhvervsevneforsikringer på hylderne i Danmark p.t. Nu har Euro Accident nemlig landet to store aftaler, som ellers var kernekunder for lige præcis den etablerede pensionsbranche Danica og Velliv.

Det er forsikringsordningerne med syge- og ulykkesforsikringsordningerne for Danske Advokater med potentiale for 8000 advokater og erhvervsudygtighedsordningen for 2.500 tandlæger organiseret i TandlægeTryghed under Tandlægeforeningen til en tocifret millionværdi, og derved er det den største nogensinde for Euro Accident Danmark. Advokaterne var førhen organiseret i Velliv, mens Danica leverede forsikringsdelen til tandlægernes ordning. PFA er fortsat opsparingsleverandør til TandlægeTryghed.

”Der er jo tale om to store ordninger, og det er rene risikoordninger, så det er præcis den slags forretning, vi gerne vil vinde. Det har været en manddomsprøve for organisationen at stå op imod Danica og PFA, så jeg er rigtig stolt over, at vi har fået hul på markedet,” siger administrerendedirektør i Euro Accident Christian Dehn med henvisning til, at det netop var landets to største spillere, som kæmpede om at vinde Danske Advokater i den sidste del af udbudsrunden.

Derimod er AP Pension med på Euro Accidents side, da man leverer investeringsdelen, mens forsikringerne kommer fra Euro Accident. Det falder lige ned i debatten om SUL, hvor brancheorganisationen Forsikring & Pension på det seneste har stillet sig på de etablerede selskabers side for at kæmpe imod øget unbundling, som efter alt dømme bliver konsekvensen af en ny og omdiskuteret bekendtgørelse fra Finanstilsynet, der skal imødegå den voldsomme krydssubsidiering fra investeringsområdet til de underskudsgivende forsikringsordningerne i pensionsbranchen. Et velkendt og omdiskuteret problem.

”De nye aftaler understreger en tydelig positiv tendens i markedet, der peger fremad mod større opdeling af forsikring og pension, hvilket resulterer i mere gennemsigtighed for kunderne og en sund konkurrence på markedet i pensionsbranchen. Vi har drøntravlt med at rekruttere og oplever stigende interesse fra både mæglere og virksomheder, der ønsker at fokusere mere målrettet på forsikring og sundhed,” siger Christian Dehn.

Aon: Nu kan kunderne tilvælge forsikring og fravælge investering

Udviklingen bekræftes fra mæglerhuset Aon, som har lavet aftalen vedrørende Danske Advokater.

”Hele humlen er, at den enkelte advokat i modsætning til tidligere kan vælge forsikringer samt opsparing – og sammensætte dem, som det passer dem. Vi ser meget, at advokatpartnere hellere vil opspare i virksomheden end spare op i et pensionsselskab, men de vil gerne købe en forsikring. Derfor er det en aftale, som ændrer hele spillepladen,” siger Aons Søren Husted, COO & director of retirement and health solutions, som har været drivkraft i en række nye unbundlede aftaler, som er indgået.

Han peger på, at advokataftalen er banebrydende på markedspladsen og kommer til at danne rammen om en række kommende unbundlede storkundeordninger.

”Aftalen til medlemmerne af Danske Advokater er på sin vis banebrydende, idet det er en af de første ‘rigtige’ unbundlingaftaler, hvor der ikke er krav om, at det enkelte medlem absolut skal have både forsikring og pension, men kan vælge den løsning, som passer den enkelte bedst. Vi er super glade for, at vi har medvirket til at skabe denne løsning til medlemmerne, og vi tror på, at denne aftale bliver den første af mange lignende i de kommende år,” siger Husted om aftalen, som primært er henvendt til de mindre og mellemstore advokathuse, mens de største advokathuse typisk har deres egne storkundeaftaler med pensionshusene.

Hos Danske Advokater er man ligeledes tilfreds med aftalen, der er med til at sikre de bedste rammevilkår for branchen og sætte medlemmerne i centrum:

“Vi er meget tilfredse med vores nye pensions- og forsikringsaftale og ser frem til samarbejdet med alle parter. Ordningen med opdeling af forsikring og pension giver mere valgfrihed til vores medlemmer, så de får frihed til at vælge lige præcis de aspekter, de ønsker. Er de eksempelvis kun interesseret i en forsikring, tilvælger de derfor blot denne og beholder dermed stadig de attraktive fordele fra aftalen ved at have forsikring hos Euro Accident,” lyder det fra administrerende direktør i Danske Advokater Paul Mollerup (billedet).

Fakta om aftalerne

Om advokataftalen

Med forsikrings- og pensionsordningen får brancheorganisationen Danske Advokaters medlemmer en fleksibel løsning med mulighed for personlige tilvalg og fuld kontrol over, hvilke dele af aftalen der skal gælde. Dermed har de mulighed for udelukkende at vælge forsikringsdækningerne hos Euro Accident eller pensionsopsparingen hos AP Pension. Her udbyder Euro Accident sundhedsforsikring og sikring ved kritisk sygdom samt fuld dækning ved tab af erhvervsevne og dødsfald.

I aftalen med TandlægeTryghed:
Forsikringsaftalen indebærer, at præmien på grundmodulet falder med 8,6 procent, ligesom det bliver nemmere både at blive antaget og få udbetaling. Derudover sikrer ’holdbare tandlæger’-konceptet, som er koblet sammen med forsikringen, at medlemmernes risiko for sygemelding reduceres.

Helt nyt sundhedskoncept til tandlægerne

Hos TandlægeTryghed har man gennemført en aftale, som træder i kraft den 1. januar 2022.  Euro Accident vandt udbuddet og overtager derfor administrationen af erhvervsudygtighedsforsikringen tegnet via TandlægeTryghed fra årsskiftet. Aftalen indebærer, at præmien på grundmodulet falder med 8,6 pct., ligesom det bliver nemmere både at blive antaget og få udbetaling. Desuden vil der fra årsskiftet være fuld udbetaling fra 50 pct. erhvervsudygtighed, mens der samtidig indføres modellen ‘holdbare tandlæger’, som er en tidlig indsats for at imødegå sygemeldinger:

“Euro Accident vandt udbuddet, da de var i stand til at tilbyde vores medlemmer en række forbedringer i forhold til vores tidligere forsikring, heriblandt en lavere præmie, fuld dækning ved 50 pct. uarbejdsdygtighed, mere lempelige antagelseskrav samt det tilknyttede skræddersyede ’holdbare tandlæger’-koncept, der sætter ind med tidlig indsats for at forebygge sygemeldinger. Det sikrer de bedste vilkår for vores medlemmer, og vi er derfor glade for at have indgået aftalen og ser nu frem til samarbejdet,” siger direktør i TandlægeTryghed Mette A. Heegaard.

Det er det tidligere Penfor, i dag Lockton, hvor Hans Otto Koch på mæglersiden har stået for at lande aftalen mellem TandlægeTryghed og Euro Accident.

Læs mere

Afsløring: Finanstilsynet angriber offensive pensionsselskaber

Kunders penge fanget i pensionskasser, der blokerer for flytning

PensionDanmark rykker tæt på våbenindustrien

Pensionsbranchen har et stort forklaringsproblem

Her er de kommende udfordringer for pensionsbranchen

Her de bedste og værste afkast i pensionsbranchen i 2021

Afsløring: En række pensions- og forsikringsselskaber politianmeldes

Velliv sender stikpille til alvorlig hovedpine for pensionsbranchen

Konflikt i hele pensionsbranchen: Flere spillere blokerer for flytning af pensioner

AP Pension napper kæmpe aftale fra PFA

Ny retning fra datacentral i pensionsbranchen

Mæglerhus stormer ind på forsikrings- og pensionsmarkedet

Fremadstormende pensionskonsulenter vil spille nøglerolle i unbundling

Salg af Topdanmark Liv kan give problemer på markedspladsen

Nye aktører gør klar til angreb på firmapensionsmarkedet

Pensionsbranchen står splittet om kunders investeringsvalg

Omstridt storkundeaftale afslører ny retning på pensionsmarkedet