tryghedsgrup

Inside story

Urent trav hos Trygs hovedaktionær inden vigtigt møde

Der er intern uro hos Trygs hovedaktionær, Tryghedsgruppen, op til repræsentantskabets møde og valg i denne uge, hvor Trygs nye bonusstruktur ventes at blive debatteret. Således beskyldes bestyrelsesmedlemmer for at ringe rundt og blokere for andres kandidatur til bestyrelsen, erfarer InsideForsikring  

Der er mistanke om urent trav op til valget til TryhedsGruppens bestyrelse på det kommende repræsentantskabsmøde på torsdag, som afholdes på Radisson Blu Scandinavia Hotel på Amager.

Her skal man på den åbne del af repræsentantskabsmødet debattere bestyrelsens beretning om selskabets seneste regnskabsår, godkende årsrapporten og tage beslutning om anvendelse af overskud eller dækning af tab, ligesom der tages beslutning om udbetaling af bonus til medlemmerne.

På den lukkede del af mødet skal der være interne drøftelser af blandt andet direkte investeringer og governance samt valg til bestyrelsen og andre personvalg. Herunder også en ny udbetalingsstruktur for Tryg, idet den eksisterende model synes stadig mere utidssvarende, efter at TryghedsGruppen i januar tabte en sag i Højesteret, hvorfor udbetalinger af kundebonus fortsat pålægges personlig indkomstskat.

Ifølge InsideForsikrings oplysninger er det derfor et tema, som vil blive debatteret for lukkede døre, idet en sådan beslutning kan være præget af børsfølsom insiderviden, ligesom det ligeledes var børssensitivt, da Tryg for et par år siden købte RSA sammen med Intact efter at have givet et købstilbud på 60 milliarder kroner.

Det tegner således til at blive et tema, om TryghedsGruppen kan sende en del af udbyttet retur til Tryg, hvorefter Tryg f.eks. kan udbetale den som en bonus som en del af forsikringsselskabets prisstruktur, ligesom det er tilfældet hos GF Forsikring og LB Forsikring i dag. På den måde undgås der nemlig personbeskatning, da bonussen/overskudsdelingen er en fast del af kundernes forsikringspakke.

Det store juridiske spørgsmål kan dog blive, om pengene skal tages fra overskuddet før udbetalingen til ejerne. I så tilfælde kan det udløse uenighed i ejerkredsen, da de øvrige aktionærer i sagens natur næppe er tilfredse, hvis de skal betale en del af overskuddet til kunderne, for først derefter at få del i udbyttet.

Over for InsideForsikring meddeler TryghedsGruppen, at der ikke er nyt om bonusmodellen i forhold til de citater, som formand Ida Sofie Jensen tidligere har givet til InsideForsikring.

Uenighed om valg til TryghedsGruppen

Det interne opgør handler imidlertid om valget til TryghedsGruppens bestyrelse, således erfarer InsideForsikring, at der er en vis uenighed om valget.

Eksempelvis peger repræsentantskabsmedlemmet Daniel Skovhus, der også er formand for Hustømrerforeningen af 1691, i en intern skrivelse på, at medlemmer af bestyrelsen forsøger at blokere for hans valg til bestyrelsen. Det fremgår af et opslag på repræsentantskabets interne debatside, tryghedsportalen, som netop er tilegnet den interne debat i repræsentantskabet mellem møderne.

”I forbindelse med det kommende valg til bestyrelsen kan jeg forstå, at bestyrelsesmedlemmer ringer rundt til en del af jer, for blandt andet at anbefale, at I ikke stemmer på mig,” skriver han i opslaget. Han peger på, at det ikke er helt fint i kanten.

”Jeg mener, det er bestyrelsens ansvar at sikre, at der som minimum opstilles de kvalificerede kandidater, der skal til for at kunne løfte dens arbejde. I den sammenhæng er bestyrelsens anbefaling et stærkt, men nødvendigt redskab. Men at man yderligere har behov for i den grad at køre kampagne mod andre kandidater, overrasker mig alligevel lidt,” lyder det i den interne skrivelse, som er delt med de 70 repræsentantskabsmedlemmer i Trygfonden og TryghedsGruppens bestyrelse.

Mangel på konduite

Han opfordrer til, at man fra bestyrelsens side holder igen indtil valget for på den måde at sikre et mere fair valg i repræsentantskabet:

”Jeg synes, man fra bestyrelsens side burde udvise lidt mere konduite og lade sin anbefaling stå blankt med de skriftlige opstillinger. Så kunne man lade repræsentantskabet behandle valget, når vi samles. Det ville stille kandidaterne mere lige i forhold til at præsentere visioner og meritter.”

Daniel Skovhus opfordrer på den baggrund til, at korridorsnakken om hans valg til bestyrelsen i stedet tages i dialog med ham selv.

”Når nu medlemmer af bestyrelsen allerede har startet valget, inden vi mødes, og nogle forsøger at hvirvle vores interne diskussioner og forhold op i offentligheden, så vil jeg sætte pris på, hvis de af jer, der involveres i snakkene om mit kandidatur i krogene, gi’r mig et kald, hvis I har nogen spørgsmål. Jeg er altid klar på en god diskussion samt at uddybe mine standpunkter,” lyder det inden valget.

Han opfordrer endvidere til, at der ”bliver udstukket en fælles retning for vores videre arbejde og (får, red.) valgt de bedste kandidater til pladserne.”

Selv ønsker Daniel Skovhus ikke at kommentere den interne skrivelse, da InsideForsikring fanger ham på telefonen: ”Det er jo et valg, vi skal have internt i repræsentantskabet, så jeg har ikke umiddelbart nogen kommentarer til det,” oplyser han.

Heller ikke fra TryghedsGruppens side ønsker man at kommentere udfordringerne og skærmydslerne op til valget.

”Vi har ikke nogen kommentarer til personvalg i forbindelse med TryghedsGruppens kommende repræsentantskabsmøde, da de foregår under den fortrolige del af mødet. Vi udsender en pressemeddelelse efter mødet, hvor vi offentliggør de valgte personer,” lyder det i et svar fra TryghedsGruppens pressechef, Robert Neimanas.

Læs mere

GF Forsikring indgår aftale med stor fagforening. Gjensidige taber aftalen

Balticfinance ligner velsmurt pengemaskine, men udbyttet sendes til moderselskab

Balticfinance i overhalingsgear: Ansætter kendt ansigt til propertysatsning

Nye forsikringer mod forsyningsproblemer har lange udsigter, selv om behovet er der

Mæglerhus i skarp kritik af danske selskaber for at afvise forsikring af visse sektorer

Er fagbevægelsen ved at kuppe sig til kontrollen med Tryg/TryghedsGruppen?

Specialistmangel får Sønderjysk Forsikring til at skrue op i hovedstaden

Se branchens vindere og tabere på kundetilfredshed

Derfor skifter kunderne forsikringsselskab. Skiftelyst indikerer sund konkurrence

Forsikringsselskaber slipper billigt fra stormen

Erhvervsforretning volder kvaler for både Tryg og Alm. Brand

Tryg tabte flest sager i Ankenævnet i 2022